Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kapadokya Üniversitesi ve Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle “Kurtuluş Ber’atı Besteli Mevlid İcrası” programına ev sahipliği yapacak. Program, 13 Şubat Cuma günü saat 19.30’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programda, Süleyman Çelebi’nin İslam dünyasında önemli bir yere sahip “Vesîletü’n-Necât” adlı eserinin, Hâfız Kemal Batanay tarafından 1956 yılında bestelenen bölümünden seçmeler icra edilecek.
KURTULUŞ RUHU MUSİKİYLE YAŞATILACAK
Programla, Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesinin manevi yönünün sanat ve musiki aracılığıyla yaşatılması hedeflendi. Etkinliğin, şehrin tarihî ve kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunması amaçlandı.
VATANDAŞLARA DAVET
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, tarihî ve manevi değerleri yaşatma açısından önem taşıyan programa tüm vatandaşlar davet edildi.

