Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş’ın yeni yatırımlar, sanayi alanları ve TUSAŞ tesisleriyle milli teknoloji hamlesinin öncü şehirlerinden biri olacağını söyledi. İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda şehrin yeniden üretim üssü haline getirildiğini vurguladı.

Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş’ın yeni sanayi yatırımları ve stratejik projelerle Milli Teknoloji Hamlesi’nin öncü şehirlerinden biri olacağını açıkladı. AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Ak Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı.

🏗️ “Geleceğin Kahramanmaraş’ını İnşa Ediyoruz”
Toplantıda konuşan Başkan Fırat Görgel, 6 Şubat depremlerinin ardından şehirde kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecinin yürütüldüğünü vurguladı. Görgel, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Kahramanmaraş’ın altyapıdan üstyapıya her alanda daha güçlü hale geldiğini belirtti.
🤝 “Asrın Felaketi, Asrın Dayanışmasına Dönüştü”
Prof. Dr. Vahit Kirişci, deprem sonrası devlet-millet dayanışmasıyla büyük bir başarı hikâyesi yazıldığını ifade ederek, Kahramanmaraş’ın bugün sanayisi, hastaneleri ve altyapısıyla eskisinden daha güçlü olduğunu dile getirdi.

🏭 Bakan Kacır: “Kahramanmaraş’ı Yeniden Üretim Üssü Haline Getirdik”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem sonrası süreçte Kahramanmaraş’ın sanayi altyapısının daha da güçlendirildiğini belirtti. Kacır, 2 bin hektarlık alanda 11 yeni sanayi alanı ilan edildiğini, sanayi altyapısı için 6,1 milyar TL finansman desteği sağlandığını açıkladı.
Bakan Kacır ayrıca, 2026 yılı içinde 1.076 yeni iş yerinin tamamlanarak sanayicilerin hizmetine sunulacağını söyledi.

💼 KOBİ’lere Milyarlarca Liralık Destek
KOSGEB aracılığıyla 2.120 KOBİ’ye 1,9 milyar TL kredi, deprem sonrası canlanma destekleri kapsamında ise 16.468 KOBİ’ye 11,5 milyar TL kaynak aktarıldığı açıklandı.
🌍 Kahramanmaraş Cazibe Merkezi Oldu
Kahramanmaraş’ın Cazibe Merkezleri Programı’na dahil edildiğini belirten Bakan Kacır, 643 yatırıma teşvik verildiğini, 135 milyar TL’lik yatırımın önünün açıldığını ve 3 bin 500 kişilik istihdam sağlandığını kaydetti.
✈️ TUSAŞ’tan Stratejik Yatırım
Bakan Kacır, milli teknoloji hamlesinin öncü kuruluşlarından TUSAŞ’ın Kahramanmaraş’taki tesislerinin yakın zamanda temelinin atılacağını açıkladı.
“Anka, Aksungur, Hürkuş, Hürjet, Atak, Gökbey ve Kaan gibi milli teknolojilerimizin üretildiği bu tesislerle Kahramanmaraş’ın kahraman evlatları, milli teknoloji hamlesinin de öncüleri olacak.”
🚀 Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor
Şehirde kurulan 2 Deneyap Teknoloji Atölyesi ile ortaokul ve lise öğrencilerinin geleceğin teknolojilerine hazırlandığını belirten Bakan Kacır, Kahramanmaraş’ın yatırım, üretim ve istihdamda büyümeye devam edeceğini vurguladı.

