40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.319,39%0,53
3.335,86%0,37
10.219,67%-0,06
02:00
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve KADEM iş birliğiyle anlamlı bir farkındalık programına ev sahipliği yaptı. Şairler Tepesi’nde düzenlenen etkinlik, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal bilinç oluşturulması amacıyla geniş katılımla gerçekleştirildi.

Programda, kadına yönelik şiddetin yalnızca bireysel değil; sosyal yapıyı doğrudan etkileyen küresel bir sorun olduğu vurgulandı. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in eşi İlknur Görgel, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emre Çalğan ve çeşitli kadın STK temsilcileri katıldı.








Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, 25 Kasım’ın kadına yönelik şiddetle mücadelenin evrensel bir sembol günü olduğunu hatırlattı.
Taşkıran, şu ifadeleri kullandı:
“25 Kasım, dünyada kadına yönelik şiddetin konuşulduğu önemli bir gün. Bizler, kadınların onuru ve güvenliğiyle yaşayabileceği bir toplum inşa etmek için çalışıyoruz. Şiddetin farklı boyutlarına dikkat çeken etkinlikler düzenliyor, bilinç artırıcı içerikler üretiyoruz.”
Taşkıran, kadına yönelik şiddetin küresel boyutuna da dikkat çekerek, “Dünyada her gün 5’ten fazla kadın öldürülüyor. 2020 yılında yaklaşık 47 bin kadın ve kız çocuğu, partneri veya bir aile üyesi tarafından hayatını kaybetti. Bu cinayetlerin çoğunun geçmişinde psikolojik, ekonomik ya da fiziksel şiddet yer alıyor” dedi.
Ayşe Taşkıran, şiddetin hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamayacağını vurgulayarak, “Fiziksel, psikolojik, ekonomik veya dijital… Şiddetin küçüğü büyüğü olmaz. Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur. Bu mücadelede ancak ortak bir duruşla ilerleyebiliriz. Tüm kurumları, eğitim camiasını, medyayı ve vatandaşlarımızı bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
İletişim Başkanlığı’ndan “Marmara Deprem Tatbikatı İptal Edildi” İddialarına Yalanlama
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Kahramanmaraş, Kahramanmaraş haber, Maraş haber, Kahramanmaraş son dakika, Kahramanmaraş güncel, Maraş son dakika, Kahramanmaraş deprem, Kahramanmaraş hava durumu, Kahramanmaraş yol durumu, Kahramanmaraş trafik, Kahramanmaraş belediye, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Elbistan, Afşin, Göksun, Pazarcık, Andırın, Nurhak, Ekinözü, Çağlayancerit, Kahramanmaraş ekonomisi, Kahramanmaraş siyaset, Kahramanmaraş milletvekilleri, Kahramanmaraş valiliği, Maraş kültür, Kahramanmaraş dondurma, Maraş tarhana, Maraş biberi, Maraş peynirli ekmek, Maraş gastronomi, Maraş mutfağı, Germanicia mozaikleri, Kahramanmaraş müzeleri, Maraş turizm, Maraş gezilecek yerler, Ahir Dağı, Yedikuyular Kayak Merkezi, Başkonuş Yaylası, Fırnız, Yeşilgöz, Döngel Mağaraları, Kahramanmaraş adliyesi, Kahramanmaraş üniversite, KSÜ, İstiklal Üniversitesi, Maraş eğitim, Maraş spor, Kahramanmaraşspor, Maraş belediye çalışmaları, Maraş yol çalışması, Kahramanmaraş altyapı, Maraş su kesintisi, Maraş elektrik kesintisi, Kahramanmaraş TOKİ, Maraş konut projeleri, Maraş kentsel dönüşüm, Maraş deprem sonrası, Asrın felaketi Kahramanmaraş, Maraş 6 Şubat depremi, Kahramanmaraş yardım, Maraş sivil toplum, Maraş sosyal medya gündemi, Maraş magazin, Kahramanmaraş etkinlik, Maraş konser, Kahramanmaraş festival, Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, Maraş haber sitesi, Maraş son durum, Kahramanmaraş belediye hizmetleri, Fırat Görgel, Kahramanmaraş gündem, Kahramanmaraş sağlık, Maraş hastaneler, Sütçü İmam, Kahramanmaraş tarih, Maraş savaşları, 12 Şubat kurtuluş destanı, Maraş milli mücadele, Ulu Cami, Kapalı Çarşı, Maraş altın fiyatları, Maraş döviz, Kahramanmaraş iş ilanları, Kahramanmaraş emlak, Maraş kiralık ev, Maraş satılık daire, Kahramanmaraş sanayi, Kahramanmaraş OSB, Maraş tekstil, Maraş organize sanayi, Kahramanmaraş enerji, Maraş ekonomi haberleri, Kahramanmaraş sosyal yardım, Kahramanmaraş ilçe haberleri.