40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.319,39%0,53
3.335,86%0,37
10.219,67%-0,06
02:00
Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletin kararlılığı ve imanıyla tarihe geçen o direnişin asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 9. yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Türk milletinin 2016 yılında yazdığı kahramanlık destanını bir kez daha hatırlattı. Başkan Toptaş, 15 Temmuz’un sadece bir direniş değil, aynı zamanda bir diriliş olduğunu belirtti.
Başkan Toptaş, FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin, milletin cesareti ve kararlılığıyla bertaraf edildiğini belirterek şunları kaydetti:
“15 Temmuz, bu aziz milletin; tanklara, kurşunlara, uçaklara karşı sadece bedenini değil, yüreğini siper ettiği ve bağımsızlığına sahip çıktığı gecedir. O gece yazılan destan, sadece bir direniş değil, aynı zamanda bir diriliştir.”
Türk milletinin 15 Temmuz gecesi istiklal ve istikbaline yönelen hain saldırıya imanla ve iradeyle karşı koyduğunu ifade eden Başkan Toptaş, şu değerlendirmelerde bulundu:
“15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihine altın harflerle kazınan bir direnişin ve birlikteliğin adıdır. Devletimizin kalbine saplanmak istenen hançer, milletimizin iman dolu göğsüne çarparak paramparça olmuştur. Kahraman milletimiz, o gece sözün bittiği yerde konuşmuş, hainlere karşı suskun değil; sarsılmaz bir çığlık olmuştur.”
Başkan Toptaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle milletin darbeye karşı yekvücut olduğunu belirtti:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihe geçen o çağrısıyla, milyonlar meydanlara indi. Demokrasiye, geleceğine ve bağımsızlığına sahip çıkan bir millet, o gece sadece darbeyi püskürtmedi; Türkiye’nin önüne konan tüm tuzakları da yerle bir etti.”
Onikişubat Belediyesi’nin 15 Temmuz’un ruhunu yaşatmak adına yıl boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Toptaş, bu mirasa sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi:
“Birliğin, beraberliğin ve inancın nelere kadir olduğunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha gördük. Onikişubat Belediyesi olarak bu ruhu gençlerimize aktarmak, milletimizin demokrasi nöbetini yaşatmak için her yıl anma programları, gençlik projeleri ve bilinçlendirme çalışmaları düzenliyoruz. Çünkü biliyoruz ki 15 Temmuz bir geceden ibaret değildir; o ruh bu milletin yarınlarıdır.”
Darbe girişiminin sadece bir askeri kalkışma değil, aynı zamanda bir iç işgal teşebbüsü olduğunu belirten Toptaş, “Bu millet esareti kabul etmez. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmıştır. Hainler unutmamalıdır ki, milletimiz ne kadar ihanete maruz kalırsa kalsın, bir o kadar da aydınlık ve kararlıdır” ifadelerini kullandı.
Mesajının sonunda tüm vatandaşları anma programlarına davet eden Başkan Hanifi Toptaş, şu ifadeleri kullandı:
“15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içen kahramanlarımızın emanetini namusumuz bilip koruyacağız. Gazilerimizin onurlu mücadelesini gururla çocuklarımıza aktaracağız. Aziz milletimizin yazdığı bu destanı unutmayacağız, unutturmayacağız. Tüm hemşehrilerimizi, 15 Temmuz’un yıl dönümünde düzenlenecek programlara katılmaya davet ediyorum.”
Başkan Akpınar: “15 Temmuz, Aziz Milletimizin Yazdığı Bir Destandır”
1
Tüm Gözler Amerikan Senatasonun Vereceği Son Kararda
2
Katil İsrail Şımardı! Şam’a Saldırdı
3
ABD Kongresinden Filistin-İsrail meselesinde ‘iki devletli çözüme’ destek
4
Hamas lideri Heniyye Türkiye’yi de kapsayan yurt dışı turuna çıkıyor
5
ABD Kongresinden Filistin-İsrail meselesinde ‘iki devletli çözüme’ destek tasarısı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.