DOLAR

40,2607$% 0.13

EURO

46,7252% 0.08

STERLİN

53,9495£% 0.21

GRAM ALTIN

4.319,39%0,53

ONS

3.335,86%0,37

BİST100

10.219,67%-0,06

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 31°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
ResimLink - Resim Yükle

Başkan Toptaş: “15 Temmuz, İhanetin Duvara Çarptığı Gecedir”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletin kararlılığı ve imanıyla tarihe geçen o direnişin asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 9. yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Türk milletinin 2016 yılında yazdığı kahramanlık destanını bir kez daha hatırlattı. Başkan Toptaş, 15 Temmuz’un sadece bir direniş değil, aynı zamanda bir diriliş olduğunu belirtti.

“Tanklara Karşı Yüreğini Siper Eden Bir Milletin Gecesi”

Başkan Toptaş, FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin, milletin cesareti ve kararlılığıyla bertaraf edildiğini belirterek şunları kaydetti:

“15 Temmuz, bu aziz milletin; tanklara, kurşunlara, uçaklara karşı sadece bedenini değil, yüreğini siper ettiği ve bağımsızlığına sahip çıktığı gecedir. O gece yazılan destan, sadece bir direniş değil, aynı zamanda bir diriliştir.”

“Sözün Bittiği Yerde Millet Konuştu”

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi istiklal ve istikbaline yönelen hain saldırıya imanla ve iradeyle karşı koyduğunu ifade eden Başkan Toptaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihine altın harflerle kazınan bir direnişin ve birlikteliğin adıdır. Devletimizin kalbine saplanmak istenen hançer, milletimizin iman dolu göğsüne çarparak paramparça olmuştur. Kahraman milletimiz, o gece sözün bittiği yerde konuşmuş, hainlere karşı suskun değil; sarsılmaz bir çığlık olmuştur.”

“Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde Milyonlar Meydanlara İndi”

Başkan Toptaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle milletin darbeye karşı yekvücut olduğunu belirtti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihe geçen o çağrısıyla, milyonlar meydanlara indi. Demokrasiye, geleceğine ve bağımsızlığına sahip çıkan bir millet, o gece sadece darbeyi püskürtmedi; Türkiye’nin önüne konan tüm tuzakları da yerle bir etti.”

“15 Temmuz’un Ruhu Onikişubat’ta Hep Diri”

Onikişubat Belediyesi’nin 15 Temmuz’un ruhunu yaşatmak adına yıl boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Toptaş, bu mirasa sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi:

“Birliğin, beraberliğin ve inancın nelere kadir olduğunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha gördük. Onikişubat Belediyesi olarak bu ruhu gençlerimize aktarmak, milletimizin demokrasi nöbetini yaşatmak için her yıl anma programları, gençlik projeleri ve bilinçlendirme çalışmaları düzenliyoruz. Çünkü biliyoruz ki 15 Temmuz bir geceden ibaret değildir; o ruh bu milletin yarınlarıdır.”

“İhanet Ne Kadar Karanlıksa, Millet O Kadar Aydınlıktır”

Darbe girişiminin sadece bir askeri kalkışma değil, aynı zamanda bir iç işgal teşebbüsü olduğunu belirten Toptaş, “Bu millet esareti kabul etmez. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmıştır. Hainler unutmamalıdır ki, milletimiz ne kadar ihanete maruz kalırsa kalsın, bir o kadar da aydınlık ve kararlıdır” ifadelerini kullandı.

“Bu Destanı Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

Mesajının sonunda tüm vatandaşları anma programlarına davet eden Başkan Hanifi Toptaş, şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içen kahramanlarımızın emanetini namusumuz bilip koruyacağız. Gazilerimizin onurlu mücadelesini gururla çocuklarımıza aktaracağız. Aziz milletimizin yazdığı bu destanı unutmayacağız, unutturmayacağız. Tüm hemşehrilerimizi, 15 Temmuz’un yıl dönümünde düzenlenecek programlara katılmaya davet ediyorum.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başkan Akpınar: “15 Temmuz, Aziz Milletimizin Yazdığı Bir Destandır”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.